چالشهای ممنوعیت سویا در برزیل و تهدید جنگلهای آمازون
ممنوعیت داوطلبانه کشت سویا در آمازون که از سال ۲۰۰۶ deforestation را کاهش داده، اکنون با چالشهای قانونی و سیاسی روبرو شده است. این توافق که توسط تجار سویا، NGOها و دولت برزیل اجرا میشد، در آستانه COP30 به حالت تعلیق درآمده.

ممنوعیت سویا در آمازون: موفقیتها و تهدیدها
ممنوعیت داوطلبانه کشت سویا در آمازون که از سال ۲۰۰۶ آغاز شد، یکی از موثرترین راهکارها برای کاهش deforestation در این منطقه بوده است. این توافق بین شرکتهای تجاری سویا، سازمانهای غیردولتی و نهادهای دولت برزیل، خرید سویا از زمینهای جنگلزدایی شده پس از ۲۰۰۸ را ممنوع کرد.
تاثیرات مثبت ممنوعیت
- کاهش سهم سویا از زمینهای جنگلزدایی شده از ۳۰٪ به کمتر از ۱٪
- ایجاد سیستم نظارتی با استفاده از تصویربرداری ماهوارهای
- کاهش ارزش اقتصادی deforestation برای کشاورزان
چالشهای پیشرو
- تعلیق موقت ممنوعیت توسط مقامات رقابتی برزیل (CADE)
- فشارهای سیاسی از جانب انجمن تولیدکنندگان سویا (Aprosoja)
- تناقض بین تاریخ قطع ممنوعیت (۲۰۰۸) و مقررات اتحادیه اروپا (۲۰۲۰)
«اگر ممنوعیت لغو شود، سویا با سرعت نور در آمازون گسترش خواهد یافت» - مائوریسیو وویوودیچ، WWF برزیل
«ما باید در جهت مخالف حرکت کنیم؛ حفاظت از آمازون و ایجاد альтернативы پایدار» - مارسلوس سالازار، فعال محیط زیست
این چالشها در حالی مطرح میشوند که برزیل میزبان COP30 است و خود را مدافع آمازون معرفی میکند. نتیجه این منازعات میتواند آینده جنگلهای آمازون و تعهدات زیست محیطی برزیل را تحت تاثیر قرار دهد.
