پژوهش جدید: پنیر پرچرب و خامه ریسک زوال عقل را کاهش میدهد
مطالعه ۲۵ ساله سوئدی نشان میدهد مصرف منظم پنیر و خامه پرچرب میتواند ریسک ابتلا به زوال عقل را کاهش دهد، درحالی که لبنیات کمچرب چنین تأثیری ندارند.

تأثیر پنیر پرچرب و خامه بر کاهش ریسک زوال عقل
نتایج یک مطالعه گسترده ۲۵ ساله که در سوئد روی نزدیک به ۲۸ هزار نفر انجام شده، نشان میدهد که مصرف منظم پنیر پرچرب و خامه میتواند ریسک ابتلا به زوال عقل را کاهش دهد. این پژوهش که در مجله Neurology منتشر شده، مشخص کرد افرادی که روزانه حداقل ۵۰ گرم پنیر پرچرب مصرف میکردند، ریسک کمتری برای زوال عقل داشتند.
- مصرف روزانه حداقل ۵۰ گرم پنیر پرچرب ریسک زوال عقل را کاهش میدهد
- مصرف حداقل ۲۰ گرم خامه پرچرب روزانه نیز اثرات مشابهی داشته است
- پنیر کمچرب، خامه کمچرب و کره چنین فوایدی نشان ندادهاند
- شیر، چه پرچرب و چه کمچرب، تأثیری در کاهش ریسک نداشته است
- فرایند تخمیر پنیر ممکن است تولید ترکیبات ضدالتهاب کند
امیلی سونستدت، نویسنده ارشد مطالعه: “پنیر تخمیر میشود و این فرایند ترکیبات فعال زیستی تولید میکند که ممکن است بر التهاب و رگهای خونی تأثیر بگذارند.”
دکتر ریچارد آیزاکسون: “تمام پنیرها یکسان نیستند. آنچه گاو میخورد تعیین میکند چه چیزی در شیر وجود دارد و این مسئله محتوای پنیر را تعیین میکند.”
محققان معتقدند کیفیت لبنیات نیز مهم است، بهطوری که لبنیات حاصل از گاوهای علوفهخوار دارای اسیدهای چرب امگا-۳ بیشتری هستند که برای سلامت مغز مفیدند.




