پیتزا روی سپر جنگی؛ آیا سربازان هخامنشی مخترع پیتزا بودند؟
بررسی ادعای تاریخی مبنی بر اختراع پیتزا توسط سربازان هخامنشی که نان را روی سپرهای فلزی خود میپختند و با پنیر و خرما طعمدار میکردند.

پیتزا: میراث باستانی ایرانی یا اختراع ایتالیایی؟
این مطلب به بررسی ادعای جالب توجهی میپردازد که سربازان هخامنشی در قرن ششم پیش از میلاد، قرنها قبل از ایتالیاییها، نوعی پیتزا میپختند. بر اساس تحقیقات تاریخی، سربازان ایرانی از سپرهای فلزی خود به عنوان تابه استفاده میکردند و خمیر نان را روی آن پهن میکردند. سپس با ترکیب پنیر و خرما این نان را طعمدار میساختند که شباهت زیادی به مفهوم پایهای پیتزا دارد.
- سربازان از آرد گندم کامل و مخمر آبجو برای تهیه خمیر استفاده میکردند
- سپرهای فلزی رسانای عالی گرما بودند و جایگزین مناسبی برای تابه محسوب میشدند
- ترکیب خرما کاراملی شده و پنیر شور، طعمی شور-شیرین ایجاد میکرد
- این روش پخت نیازمند مهارت بدنی بالا برای ورز دادن خمیر بود
- استفاده از رومال آرد و آب برای ایجاد بافت پف کرده
“سربازان هخامنشی با پختن نان روی سپرهایشان، یکی از نخستین حلقههای زنجیره پیتزا بودند”
“پیتزا مخترع واحدی ندارد، حاصل هزاران سال تجربه بشری است”
اگرچه این نان باستانی دارای ویژگیهای بنیادین پیتزا بود، اما اولین بار کلمه پیتزا در سال ۹۹۷ میلادی در ایتالیا ثبت شد. پیتزای مدرن در ناپل به عنوان غذای فقرا شکل گرفت و پس از تایید ملکه مارگریتا در سال ۱۸۸۹، به تدریج جهانی شد. پیتزا امروزه به عنوان میراث مشترک بشریت شناخته میشود که سنت ترکیب نان و پنیر از ایران باستان تا ناپل مدرن ادامه یافته است.




