آداب و رسوم کریسمس فرانسه: جشنهایی که تا سال نو ادامه مییابند
کریسمس در فرانسه بدون شامپاین، صدف و کیک بوش دو نوئل کامل نیست. فصل تعطیلات فرانسویها طولانیتر از سایرین است و با جشن اپیفانی (۶ ژانویه) و کیک گالت د روآ تا فوریه ادامه مییابد.
آداب و رسوم کریسمس فرانسه
کریسمس در فرانسه با رسوم و سنتهای منحصربهفردی همراه است که بسیاری از آنها ریشه در آیینهای مذهبی رم باستان دارد. این جشنها نه تنها در دسامبر، بلکه تا میانههای فوریه و با مراسمی مانند اپیفانی و شاندلور ادامه مییابد.
بازارهای کریسمس
- بازارهای چوبی شبیه کلبههای سوئیسی از نوامبر تا ژانویه برپا میشوند
- استراسبورگ خود را "پایتخت کریسمس" مینامد با قدیمیترین بازار فرانسه (۱۵۷۰)
- پاریس میزبان بازارهای متعدد در اطراف برج ایفل و باغ تویلری است
غذاهای سنتی
- غذای شب کریسمس (روییون دو نوئل) با فواگرا، صدف و بوقلمون پر شده
- کیک بوش دو نوئل به شکل کنده درخت که یادآور سنت سوزاندن کنده در انقلاب زمستانی است
- ۱۳ دسر پروانس نماد مسیح و ۱۲ رسول
شخصیتهای نمادین
- پدر فوتار نقش "سانتای شرور" را برای تنبیه کودکان نافرجام ایفا میکند
- سانتونها مجسمههای سفالی که صحنههای کامل روستا را به نمایش میگذارند
"کریسمس زمانی است که فرانسویها notions سکولار بودن خود را کنار میگذارند تا در سنتهای تعطیلاتی غرق شوند"
"خوردن هر یک از ۱۳ دسر در پروانس باعث خوششانسی در سال آینده میشود"
- هدیه دادن پول به نگهبانان و خدماتدهندگان در لس اترنها
- کیک گالت د روآ با قطعه سفالی که پیداکننده آن پادشاه روز میشود
- در شاندلور (۲ فوریه) کریپ میپزند تا بازگشت خورشید را جشن بگیرند
این سنتهای غنی نشاندهنده تلفیق زیبای آیینهای مسیحی و رسوم باستانی در فرهنگ فرانسه است.

