این رژیم غذایی بدون خطر نیست: تأثیرات مصرف نمک بر سلامت قلب
کاهش مصرف نمک از میزان زیاد به متوسط باعث کاهش فشار خون میشود اما فواید دیگری ندارد. افزایش مصرف از کم به متوسط نیز ممکن است اثر مشابهی داشته باشد. پژوهشها نشان میدهد مصرف بسیار کم یا بسیار زیاد نمک هر دو خطرناک هستند.

تأثیرات مصرف نمک بر سلامت قلب و عروق
مصرف نمک همواره موضوع بحثبرانگیزی در حوزه سلامت عمومی بوده است. تحقیقات نشان میدهد کاهش مصرف نمک از میزان زیاد به متوسط منجر به کاهش فشار خون میشود، اما فواید دیگری برای تندرستی ندارد. از سوی دیگر، افزایش مصرف نمک از میزان کم به متوسط نیز ممکن است اثرات مشابهی داشته باشد. سازمان بهداشت جهانی گزارش میدهد فشار خون بالا عامل ۶۲٪ سکتههای قلبی و ۴۹٪ بیماریهای قلبیعروقی است.
- مصرف روزانه بیش از ۵ گرم نمک اضافی، خطر بیماریهای قلبی را ۱۷٪ و سکته را ۲۳٪ افزایش میدهد
- کاهش مصرف نمک تا ۱/۴ گرم در روز موجب ۴۲٪ کاهش سکتههای مرگبار میشود
- حساسیت به نمک در افراد مختلف متفاوت و به عواملی مانند نژاد و سن بستگی دارد
- تولیدکنندگان مواد غذایی often از اصطلاح «سدیم» به جای «نمک» استفاده میکنند
- تنها یکچهارم نمک مصرفی از نمکدان تأمین میشود، بقیه در غذاهای آماده وجود دارد
«یافتن نقطه تعادل در میانه همان چیزی است که در مورد هر ماده مغذی مصداق دارد» - اندرو منته
«ما در غذاهای روزانه مقدار زیادی نمک مصرف میکنیم. اصلاحات در تولید مواد غذایی بهترین روش برای کاهش مصرف نمک است» - سارا استانر
با وجود دیدگاههای متناقض، شواهد نشان میدهد مصرف متعادل نمک بهترین رویکرد برای حفظ سلامت cardiovascular است.
