کسری گوشت قرمز ایران بین ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار تن در سال
دبیر انجمن واردکنندگان فرآوردههای خام دامی اعلام کرد سالانه ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار تن کسری گوشت قرمز باید از طریق واردات تامین شود. در شش ماهه نخست امسال تنها ۲۵ هزار تن واردات انجام شده در حالی که نیاز به ۱۲۰ هزار تن بوده است.

کسری گوشت قرمز و چالشهای واردات
بر اساس اعلام رضا سالمی، دبیر انجمن واردکنندگان فرآوردههای خام دامی، ایران سالانه به ۹۰۰ تا ۹۵۰ هزار تن گوشت قرمز نیاز دارد که از این میزان، ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار تن به صورت کسری باید از طریق واردات تامین شود. سال گذشته این میزان واردات صورت گرفت و بازار کنترل شد، اما در شش ماهه نخست سال جاری تنها ۲۵ هزار تن گوشت وارد شده در حالی که نیاز به ۱۲۰ هزار تن بود. این کسری واردات منجر به برهم خوردن تعادل عرضه و تقاضا و افزایش قیمتها شده است.
- موانع واردات: تاخیر در تخصیص ارز ترجیحی و ارز مبادلهای به شرکتهای واردکننده
- اولویتبندی: نیاز به اولویت دادن به واردکنندگان کالای اساسی در تالار مبادله
- تغییر منبع واردات: حذف برزیل و جایگزینی با هند و پاکستان که توانایی تامین کیفی مشابه را ندارند
- چشمانداز نامناسب: عدم اقدام معاونت بازرگانی برای رفع موانع despite پیگیریهای مکرر
«بنابر آمار در ۶ ماهه نخست سال ۲۵ هزارتن گوشت وارد شد، درحالیکه باید رقمی حدود ۱۲۰ هزارتن وارد میشد» «اگر موانع سد راه واردات مبنی بر تامین ارز و اولویت قراردادن واردات در تالار مبادله رفع شود، واردات تسهیل میشود»
عدم تسریع در رفع موانع واردات، چشمانداز مناسبی برای نیمه دوم سال ایجاد نکرده و ادامه این روند میتواند به تشدید نوسانات قیمتی منجر شود.
