
در حال بارگذاری...
خدمه مأموریتهای شنژو ۲۰ و ۲۱ برای نخستین بار از یک اجاق جدید بدون دود و روغن برای پخت غذا در فضا استفاده کردند. این نقطه عطفی در حوزه نوآوری و ارتقای کیفیت زندگی فضانوردان محسوب میشود.

مرکز فضانوردی چین ویدئویی از فضانوردان در حال آماده کردن بال مرغ و لذت بردن از باربیکیوی فضایی منتشر کرده است. این اجاق جدید که برای مقابله با چالشهای میکرو گرانش طراحی شده، میتواند بدون دود و روغن غذا بپزد و همزمان استانداردهای سختگیرانه کنترل انتشار گازهای گلخانهای را رعایت کند. به گفته لیو ویبو از مرکز فضانوردی چین، این اجاق پس از دستیابی به دستاوردهای فنی در حوزه کنترل دما، جمعآوری رسوبات و فیلتر چندلایه میتواند به طور مداوم بیش از ۵۰۰ چرخه فعالیت کند.
لیو ویبو: "این اجاق میتواند در مدار زمین غذا بپزد و به طور مداوم و قابل اعتماد فعالیت کند."
"به نظر میرسد اجاق چینی بسیار قدرتمندتر و عملیاتیتر از آزمایشهای قبلی باشد."
این نوآوری گامی مهم در جهت بهبود شرایط زندگی و کار فضانوردان در مأموریتهای طولانیمدت فضایی محسوب میشود.