منصور پوریان: افزایش قیمت گوشتهای هندی به ۶۵۰ هزار تومان و کاهش قدرت خرید دهکهای پایین
افزایش شدید قیمت گوشت در بازار ایران باعث کاهش مصرف این کالای اساسی شده است. منصور پوریان، رئیس شورای تأمین دام کشور، از افزایش قیمت گوشتهای وارداتی هندی و برزیلی خبر داده و هشدار داده که حتی دهکهای پایین جامعه توان خرید گوشت منجمد را نیز از دست دادهاند.

افزایش شدید قیمت گوشت و کاهش مصرف در ایران
در ماههای اخیر، افزایش چشمگیر قیمت گوشت در بازارهای داخلی ایران نگرانیهای زیادی را برای خانوارها بهوجود آورده است. کاهش قدرت خرید مردم از یک سو و رشد بیرویه هزینههای واردات و تولید از سوی دیگر، موجب کاهش محسوس مصرف گوشت بهویژه در دهکهای پایین جامعه شده است. کارشناسان اصلیترین عامل این جهش قیمت را حذف ارز ترجیحی و انتقال به ارز مبادلهای میدانند.
- کاهش مصرف گوشت ممکن است منجر به کمبود پروتئین و تهدید سلامت بهخصوص کودکان و نوجوانان شود
- قیمت گوشتهای منجمد برزیلی از ۳۸۵-۴۲۰ به ۶۰۰-۷۰۰ هزار تومان افزایش یافته است
- قیمت گوشتهای هندی به ۶۵۰ هزار تومان رسیده در حالی که قیمت واقعی آن نباید بیش از ۴۰۰ هزار تومان باشد
- واردات گوشت دیگر نقش تعدیلکننده قیمت را ندارد و تعادل بازار برهم خورده است
- قیمت گوشت گوسفندی داخلی با احتساب هزینهها تا مرز یک میلیون تومان رسیده است
منصور پوریان تأکید کرد: "هر زمان که کالایی اساسی و پرمصرف گران میشود، طبیعی است که مصرف آن کاهش پیدا کند؛ گوشت هم از این قاعده جدا نیست."
وی هشدار داد: "اگر مبنای ارزی متعادلتری در نظر گرفته شود، میتوان قیمت گوشت را تا حد زیادی کاهش داد."
