خطرات جوشاندن آب در مایکروویو و علت علمی آن
تفاوت فرآیند جوشیدن آب در مایکروویو با اجاق گاز ناشی از پدیده فوقداغشدن است که در مایکروویو آب بدون تشکیل حباب تا دمای بالاتر از ۱۰۰ درجه سانتیگراد گرم میشود.

خطر جوشاندن آب در مایکروویو
وقتی آب در مایکروویو گرم میشود، امواج الکترومغناطیسی بهصورت یکنواخت در کل حجم آب نفوذ کرده و مولکولها را تحریک میکنند. این فرآیند منجر به گرمایش سریع و همگن میگردد. در مقابل، گرمایش آب روی اجاقگاز از پایین صورت گرفته و حبابهایی تشکیل میدهد که نشانه رسیدن به نقطه جوش است. در مایکروویو آب ممکن است تا ۲۰ درجه بالاتر از نقطه جوش عادی (فوقداغشدن) گرم شود بدون آنکه حبابی ظاهر شود.
مکانیسم تشکیل حباب
- حبابهای نانومقیاس در آب روی اجاق گاز بهطور مداوم تشکیل و ناپدید میشوند
- کشش سطحی در فصل مشترک گاز و مایع، مانع تشکیل حبابهای کوچک میگردد
- حبابهای بزرگتر به دلیل حجم بیشتر، پایدارتر هستند
دلایل خطرناک بودن جوشاندن در مایکروویو
- عدم وجود نقاط داغ در ظروف صاف مورد استفاده در مایکروویو
- کاهش موانع انرژی برای تشکیل حباب
- آزاد شدن ناگهانی انرژی در قالب حبابهای غولآسا
بوریکو متخصص دینامیک سیالات: “کشش سطحی اساساً یک هزینه انرژی به ازای واحد سطح است”
گالو از دانشگاه ساپینزای رم: “اگر یک حباب روی یک لبه تشکیل شود، سطح کوچکتری دارید و به انرژی کمتری نیاز خواهد داشت”




