عامل افزایش قیمت برنج ایرانی به ۳۰۰ هزار تومان و تأثیر سیاستهای بازدارنده
عضو انجمن واردکنندگان برنج با اشاره به اشتباهات آماری و تأخیر در تخصیص ارز، علل اصلی افزایش قیمتها در بازار برنج را تشریح کرد.

دلایل افزایش قیمت برنج در ایران
طبق اظهارات عضو هیئت مدیره انجمن واردکنندگان برنج، اشتباه آماری معاونت وزارت جهاد کشاورزی در اعلام تولید ۲.۷ میلیون تنی برنج در سال زراعی ۱۴۰۳، در حالی که تولید واقعی حدود ۲ میلیون تن و مصرف ۳.۴ میلیون تن بوده، اصلیترین عامل افزایش قیمتها شناخته شده است. این خطای آماری باعث ایجاد کسری ۱.۴ میلیون تنی شد که باید از طریق واردات جبران میشد.
- کاهش تولید در سالهای کمآبی تا ۱۰ درصد
- تأخیر ۱۰ ماهه در تخصیص ارز ترجیحی
- کاهش سهم بازار برنج پاکستانی از ۲۵ درصد به دلیل مشکلات ارزی
- افزایش هزینههای جانبی مانند تهلنجی و انبارداری
"برنج پاکستانی از نظر شباهت به برنج ایرانی اهمیت ویژهای دارد و وقتی قیمت برنج ایرانی بالای ۳۰۰ هزار تومان است، قیمت برنج پاکستانی نیز طبیعتا افزایش پیدا میکند."
"تا دو ماه پیش برنج هندی مشکلی نداشت اما برنج پاکستانی بهدلیل تأخیر طولانی تخصیص ارز آسیب دید."
این شرایط به همراه ذخیرهسازی خانگی ناشی از شرایط جنگی اخیر، موجب تشدید کمبود و افزایش قیمتها شده است.




