واکنش سازمان غذا و دارو به ویدیوی رنگکردن پرتقالها
سازمان غذا و دارو در واکنش به ویدیوی منتشرشده درباره رنگکردن پرتقالها اعلام کرد که تاکنون شواهدی از تأثیر بر بخش خوراکی میوه مشاهده نشده است. کارشناسان تأکید کردند که رنگ استفادهشده در آب حل نمیشود و برای اظهار نظر نهایی نیاز به نمونه محلول رنگ است.

واکنش سازمان غذا و دارو به رنگکردن پرتقالها
سازمان غذا و دارو در پی انتشار ویدیوی جنجالی درباره رنگکردن پرتقالها با رنگ صنعتی، بررسیهای تخصصی را آغاز کرده است. کارشناس بخش رنگ آزمایشگاه مرجع این سازمان اعلام کرد که بررسیهای اولیه روی نمونههای دریافتی نشان میدهد تا این مرحله شواهدی مبنی بر ایجاد تغییر در بخش خوراکی میوه مشاهده نشده است.
- رنگ مشاهدهشده روی پوست پرتقال رفتار غیرمعمولی داشته و به نایلون منتقل میشده
- این ماده در آب حل نمیشود و بر سطح پوست باقی میماند
- برای مصرفکنندگان عادی که میوه را پوستگیری میکنند نگرانی قابل توجهی وجود ندارد
- خشکسالی سال جاری موجب برداشت زودتر محصول و نیاز به یکنواختی ظاهری شده است
- احتمال استفاده از رنگهای مصنوعی رد شده اما بررسیهای تکمیلی نیازمند نمونه محلول رنگ است
کارشناس سازمان غذا و دارو: "براساس شواهد موجود، هیچ نشانهای مبنی بر بروز خطر برای مصرفکنندگان گزارش نشده است"
مهندس معصومه رشیدی: "لایه سفید زیر پوست میوه دچار تغییر رنگ نشده که نشاندهنده عدم تأثیر بر بخش خوراکی است"
در نهایت، سازمان غذا و دارو تأکید کرد که در صورت تأمین نمونه محلول رنگ، بررسیهای دقیقتری انجام خواهد شد اما در حال حاضر بر اساس مستندات موجود، خطری برای سلامت مصرفکنندگان شناسایی نشده است.



