کاهش ۲۰ درصدی برداشت برنج در کلات به دلیل خشکسالی
فرماندار کلات اعلام کرد برداشت برنج از شالیزارهای این شهرستان به دلیل خشکسالی و کاهش منابع آبی بین ۱۰ تا ۲۰ درصد کاهش یافته و ۳۹۰۰ تن از سطح ۱۳۰۰ هکتار برداشت شده است.

کاهش برداشت برنج در کلات به دلیل خشکسالی
برداشت برنج از شالیزارهای شهرستان کلات در استان خراسان رضوی امسال به دلیل خشکسالی و کاهش منابع آبی رودخانهای بین ۱۰ تا ۲۰ درصد کاهش داشته است. فرماندار کلات، ابوالفتح لشگری، اعلام کرد که برداشت برنج در این شهرستان مرزی پایان یافته و سه هزار و ۹۰۰ تن برنج از سطح هزار و ۳۰۰ هکتار از شالیزارها برداشت شده است.
عوامل مؤثر در کاهش تولید
- کمبود منابع آبی به دلیل خشکسالی
- کاهش آب رودخانههای منطقه از جمله در شهر کلات
- فعالیت بیش از ۲ هزار خانوار شالیکار در این شهرستان
ویژگیهای برنج کلات
لشگری به ویژگیهای منحصر به فرد برنج کلات اشاره کرد: “رقم بومی برنج کلات که مختص این اقلیم است به دلیل عطر و طعم شهرت دارد.” وی افزود: “نوع بافت خاک، زمان مناسب آفتابگیری و اختلاف دمای روز و شب در پایان فصل زراعی، از عوامل مؤثر در افزایش عطر، بهبود طعم و نرمی برنج محلی کلات به شمار میرود.”
این کاهش تولید میتواند بر بازار محلی برنج در استان خراسان رضوی تأثیر گذارد.




