روایتی از سرگذشت پسته: از رفسنجان تا کالیفرنیا
کتاب «سرزمین پسته» اثر سیدمجتبی حسینی توسط انتشارات سوره مهر منتشر شد که روایت تاریخچه پسته از ایران تا آمریکا را ارائه میدهد.

تاریخچه پسته از ایران تا جهان
کتاب «سرزمین پسته» اثر سیدمجتبی حسینی که توسط انتشارات سوره مهر منتشر شده، روایتی جذاب از سفر تاریخی پسته از رفسنجان ایران تا کالیفرنیا آمریکا ارائه میدهد. این کتاب که بخشی از مجموعه «روایت» است، به بررسی قدمت چهارهزارساله کشت پسته در ایران میپردازد و نشان میدهد چگونه این محصول از ایران به دیگر نقاط جهان راه یافت.
- قدیمیترین اثر مربوط به پسته، قطعه چوبی از عصر حجر در استان فارس است
- هرودوت مورخ یونانی در نوشتههایش به کشت پسته در ایران اشاره کرده است
- پسته در دوره ساسانی به عنوان خوراکی انرژیبخش در دژهای خراسان انبار میشد
- آغازگر صادرات پسته به آمریکا، تاجری به نام غلامرضا آگاه بود
- تجار سوریتبار در نیویورک اولین مشتریان پسته ایرانی در آمریکا بودند
«قدیمیترین اثری که از پسته در جهان بهدستآمده، قطعه چوب نیمهسوختهای است مربوط به عصر حجر»
«غلامرضا آگاه از طریق بمبئی چند گونی پسته برای تجار سوری در نیویورک ارسال کرد و بدین ترتیب مقصد اول پسته رفسنجان برای چندین دهه بعد مشخص شد»




