بشقاب غذای سالمندان چگونه باید باشد
یک متخصص تغذیه درباره ضرورت توجه به تغذیه سالمندان گفت: این گروه سنی مستعد فشارخون، چربی خون و سرطان هستند و باید از الگوی «بشقاب من» پیروی کنند.

تغذیه مناسب برای سالمندان
به گفته علی اکبر محمدی متخصص تغذیه، سالمندان بیش از سایر گروهها مستعد ابتلاء به افزایش فشارخون، چربی خون و سرطان هستند و باید توجه ویژهای به تغذیه و فعالیت بدنی داشته باشند. وی مدل «بشقاب من» را به عنوان الگوی ثابت غذایی معرفی کرد که بر مصرف متعادل همه گروههای غذایی تأکید دارد.
- نصف بشقاب باید حاوی سبزیجات و میوهها باشد
- یک چهارم بشقاب به غلات کامل اختصاص یابد
- یک چهارم باقیمانده برای پروتئینها در نظر گرفته شود
- مصرف چربیهای اشباع و ترانس باید به حداقل برسد
- لبنیات در کنار این رژیم مصرف شود
«مطالعات نشان دادند که بین ۶۰ تا ۸۰ سالگی، افزایش BMI به علل مختلف از جمله کمتحرکی مشاهده میشود»
«اگر ویتامین D کمتر از ۳۰ است، هفتهای یک قرص ۵۰ هزار واحدی به مدت ۸ هفته مصرف کنند»
سالمندان باید از غلات کامل، میوه، سبزی، شیر و لبنیات، گوشتها و حبوبات استفاده کرده و مصرف روغن جامد را minimized کنند. همچنین قرارگیری ۱۵ دقیقه در معرض آفتاب برای تولید ویتامین D مفید است.




