زبان مصنوعی تندی غذا را میسنجد
محققان زبان مصنوعی ابداع کردهاند که میزان تندی غذا را با استفاده از پروتئین کازئین در شیر اندازهگیری میکند. این فناوری برای افراد با معده حساس یا بدون حس چشایی مفید است.

زبان مصنوعی برای سنجش تندی غذا
محققان با الهام از واکنش طبیعی کازئین (پروتئین شیر) با کپسایسین (ماده شیمیایی عامل تندی فلفل)، یک زبان مصنوعی ابداع کردهاند که قادر به اندازهگیری میزان تندی غذاها است. این دستگاه که توسط تیم ویجون دِنگ در انستیتوی فناوری شانگهای توسعه یافته، اساساً یک ژل انعطافپذیر مستطیلشکل است که از اسید آکریلیک، کلراید کولین و پودر شیر بدون چربی ساخته شده و با نور فرابنفش فرآوری شده است.
- ژل دارای قابلیت هدایت جریان برق است و هنگام تماس با کپسایسین، واکنش شیمیایی در ۱۰ ثانیه اتفاق میافتد
- کاهش جریان الکتریکی ژل نشاندهنده میزان تندی ماده غذایی است
- دستگاه قادر به شناسایی غلظتهای بسیار کم تا بسیار بالای کپسایسین است
- آزمایشها روی هشت نوع فلفل و هشت نمونه غذای تند انجام شده است
- نتایج با ارزیابی تسترهای انسانی مطابقت داشته است
“این فناوری میتواند برای افرادی با معده حساس یا کسانی که حس چشایی ندارند، بسیار کاربردی باشد.”
“زبان مصنوعی قادر به شناسایی ترکیبات تند غیر از کپسایسین، مانند مواد تند موجود در زنجبیل، فلفل سیاه، سیر و پیاز نیز هست.”
این نوآوری علمی مسیر جدیدی را در زمینه سنجش کیفیت غذایی و فناوریهای مرتبط با مواد غذایی باز کرده و میتواند در صنایع غذایی و پزشکی کاربردهای گستردهای داشته باشد.




