تغذیه مناسب در روزهای آلوده: چه بخوریم و چه نخوریم
راهنمای تغذیه برای کاهش اثرات آلودگی هوا شامل مصرف آنتی اکسیدانها، ویتامینهای C و E، لبنیات و پرهیز از غذاهای فست فود برای حفظ سلامتی در شرایط آلوده.

تغذیه مناسب در روزهای آلوده
در شرایط آلودگی هوا، انتخاب مواد غذایی مناسب میتواند نقش مهمی در کاهش اثرات مضر بر سلامت بدن داشته باشد. آلودگی هوا با تولید رادیکالهای آزاد باعث بروز استرس اکسیداتیو و آسیب به سلولها میشود که با بیماریهایی مانند سرطان، آلزایمر، پارکینسون و آب مروارید مرتبط است.
مواد غذایی مفید
- مصرف آنتی اکسیدانها مانند سلنیوم و بتاکاروتن موجود در طالبی، انبه، فلفل دلمهای و اسفناج
- ویتامین C در مرکبات، گوجه فرنگی و سبزیجات برای مقابله با آلودگی
- ویتامین E در مغزها، روغنهای گیاهی و سبزیجات برگ سبز
- لبنیات غنی از کلسیم، منیزیم و فسفر برای دفع سرب
توصیههای مهم
“خوردن روزانه یک سیب به دلیل پکتین موجود در آن، از مسمومیت با سرب جلوگیری میکند.”
“سیر و پیاز با خاصیت آنتی بیوتیکی طبیعی به سلامت ریهها کمک میکنند.”
پرهیز از فست فود و جایگزینی آن با مواد غذایی طبیعی برای حفاظت بهتر در برابر آلودگی ضروری است.




