سلامت از تنور داغ بیرجند بیرون میآید؛ اجرای نان کامل از حرف تا عمل
با گذشت یک سال از اجرای طرح «نان کامل» در خراسان جنوبی، شمار نانواییهای مجری آن در حال افزایش است. این اقدام میتواند کیفیت نان مصرفی و سلامت مردم را بهبود بخشد.

اجرای طرح نان کامل در خراسان جنوبی
با گذشت بیش از یک سال از آغاز اجرای طرح نان کامل در خراسان جنوبی، این طرح هماکنون در ۲۶ نانوایی استان شامل بیرجند، سرایان، قاین، نهبندان، طبس و خوسف در حال اجراست. نان کامل که از آرد حاوی هر سه بخش دانه گندم (سبوس، جنین و آندوسپرم) تهیه میشود، نقش مهمی در ارتقای سلامت عمومی و پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر دارد.
- نان کامل منبع اصلی فیبر بوده و خطر ابتلا به بیماریهایی مانند دیابت، بیماریهای قلبی-عروقی و چاقی را کاهش میدهد
- مصرف این نان میتواند خطر ابتلا به سرطانهای کولون، پانکراس و معده را تا ۱۷ درصد کاهش دهد
- طرح در حال حاضر با پویش ملی اطلاعرسانی تغذیه از ۱۵ تا ۳۰ آذر ۱۴۰۴ همراه شده است
- کارخانه آرد قائنات تنها کارخانه استان است که آرد کامل تولید میکند
- چالشهای اصلی شامل محدودیت تولید آرد کامل و نیاز به افزایش سهمیه نانواییهاست
سیده سمیه اصغری، رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی بیرجند: "نان کامل بهترین نوع نان برای تأمین نیازهای غذایی و ارتقای سلامت مردم است"
مهدی پاکنیت، مدیر سلامت محیط و کار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند: "ما آماده بررسی شرایط دیگر نانواییها برای پیوستن به این طرح هستیم"
اگرچه چالشهایی وجود دارد، اما توسعه تدریجی نانواییهای مجری طرح و استقبال نسبی مردم نشان میدهد که فرهنگ مصرف نان سالم در خراسان جنوبی در حال شکلگیری است.




