عادت به غذاهای ناسالم ممکن است باعث افسردگی شود: مطالعه
تحقیقات جدید نشان میدهد مصرف غذاهای فوقالعاده فراوری شده خطر ابتلا به افسردگی را 20 تا 50 درصد افزایش میدهد. این غذاها که 55 درصد کالری رژیم آمریکایی را تشکیل میدهند، تعادل باکتریهای روده و سلامت مغز را مختل میکنند.

ارتباط غذاهای فرآوری شده با افسردگی
تحقیقات جدید منتشر شده در مجله The Lancet هشدار میدهد که مصرف غذاهای فراوری شده فوقالعاده (UPFs) مانند پیتزا، مرغ سوخاری و بستنی میتواند خطر ابتلا به افسردگی را به میزان قابل توجهی افزایش دهد. مطالعهای از پاکستان که بر روی 79,700 شرکتکننده انجام شد، نشان داد افرادی که بیشترین مقدار این غذاها را مصرف میکنند، 20 تا 50 درصد بیشتر در معرض ابتلا به افسردگی هستند.
مکانیسمهای تأثیرگذاری
- نوسانات قند خون: غذاهای ناسالم باعث افزایش ناگهانی قند خون میشوند که با خلق منفی، استرس و اضطراب مرتبط است
- کمبود مواد مغذی: این غذاها فاقد ویتامینهای B، ویتامین D، منیزیم و اسیدهای چرب امگا 3 هستند که برای سلامت مغز ضروریاند
- ارتباط روده-مغز: باکتریهای روده مواد شیمیایی مرتبط با خلق مانند سروتونین، دوپامین و GABA تولید میکنند
محققان پاکستانی اشاره کردند: “مطالعات نشان میدهد میکروبیوم روده افراد افسرده با افراد سالم تفاوت قابل توجهی دارد.”
دکتر Eva Selhub از انتشارات سلامت هاروارد توصیه میکند: “به مدت دو یا سه هفته غذاهای پاک مصرف کنید و سپس به تدریج غذاها را به رژیم بازگردانید.”
این تحقیقات بر اهمیت کاهش مصرف غذاهای فراوری شده برای حفظ سلامت روانی تأکید میکنند.




