ارتباط غذاهای فوقفرآوری شده با افزایش سرطان روده در افراد زیر ۵۰ سال
تحقیقات نشان میدهد زنان زیر ۵۰ سال که رژیم غذایی با میزان بالای غذاهای فوقفرآوری شده دارند، ۴۵٪ خطر بیشتر برای ایجاد پولیپهای پیشسرطانی در روده دارند.

ارتباط غذاهای فوقفرآوری شده با سرطان روده
تحقیقات جدید نشان میدهد که مصرف غذاهای فوقفرآوری شده (UPFs) میتواند خطر ابتلا به پولیپهای روده را در زنان زیر ۵۰ سال به میزان قابل توجهی افزایش دهد. این مطالعه که بر روی ۲۹٬۱۰۵ پرستار زن انجام شده، نشان داد گروهی که بیشترین میزان UPFs را مصرف میکردند (به طور متوسط ۹٫۹ وعده در روز) در مقایسه با گروهی که کمترین مصرف را داشتند (۳٫۳ وعده در روز)، ۴۵٪ خطر بیشتر برای توسعه آدنومهای معمولی داشتند.
- مصرف UPFs با اختلالات متابولیک مرتبط با چاقی و دیابت نوع ۲ ارتباط دارد
- این غذاها میتوانند باعث ایجاد التهاب مزمن در بدن شوند
- تأثیر منفی بر میکروبهای روده و پوشش روده از دیگر مکانیسمهای احتمالی است
- مطالعه بر روی دادههای "مطالعه سلامت پرستاران II" از سال ۱۹۸۹ انجام شده
- محدودیتهای مطالعه شامل اتکا به گزارشهای غذایی خودافراد است
دکتر اندرو چان: "این تحقیق نشان نمیدهد که مصرف UPFs به طور حتم منجر به سرطان میشود، اما قطعهای از پازل درک عوامل افزایش سرطان است"
فیونا اوسگون: "رژیم غذایی کلی ما بیشتر از هر نوع غذای منفردی بر خطر سرطان تأثیر میگذارد"
این یافتهها میتوانند به درک بهتر عوامل افزایش سرطان روده در جوانان کمک کنند و نیاز به سیاستگذاریهای کلان برای دسترسی آسانتر به رژیمهای غذایی سالم را برجسته میکنند.




