اصلاح باورهای غلط تغذیهای در سرماخوردگی
کارشناسان تغذیه باورهای نادرست درباره مصرف مرکعات ترش در سرماخوردگی را رد کرده و روشهای تغذیهای مناسب برای رفع علایم سرماخوردگی مانند گلودرد و سرفه را تشریح میکنند.

باورهای نادرست تغذیهای در سرماخوردگی
بر اساس گفتههای کارشناسان تغذیه، باور رایج مبنی بر تشدید علایم سرماخوردگی با مصرف مرکبات ترش صحت ندارد. میوههایی مانند پرتقال، لیمو شیرین و نارنگی به دلیل دارا بودن ویتامین سی و خواص آنتیاکسیدانی، سیستم ایمنی بدن را تقویت میکنند.
- مصرف مایعات به ویژه آب و آبمیوههای طبیعی بدون شکر در زمان تب توصیه میشود
- استفاده از عسل و لیمو ترش برای رفع گلودرد مفید است
- سوپهای حاوی گوشت جوجه و جو به عنوان منابع پروتئینی و ویتامینی توصیه میشوند
- پرهیز از مواد غذایی التهابزا مانند غذاهای سرخکردنی و ادویهجات تند ضروری است
- لینت مزاج (دفع آسان) به خروج ویروس از بدن کمک میکند
دکتر عیناله ولیزاده: “در زمان بیماری باید گوارش لینت داشته باشد و بهترین غذا نوعی است که مغذی، زودهضم و زودجذب باشد.”
دکتر الهام قدمی یزدی: “شوربا با گوشت بره یا جوجه مرغ، هویج، پیاز و سبزیجات معطر، مفیدترین غذا در زمان سرماخوردگی است.”
بر اساس دیدگاه طب سنتی، مصرف شوربا با ترکیبات خاص میتواند به کاهش سرفه و تقویت بدن در دوره سرماخوردگی کمک کند.




