
در حال بارگذاری...
مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت اعلام کرد: ۵۲ درصد ایرانیها میوه، ۶۰ درصد سبزی، ۷۳ درصد لبنیات و ۴۹ درصد گوشت به میزان کافی مصرف نمیکنند. تغذیه نامناسب عامل ۳۵ درصد از مرگومیرهای سالانه در کشور است.

بر اساس آمارهای وزارت بهداشت، وضعیت مصرف مواد غذایی در ایران نگرانکننده است. دکتر اسمعیلزاده، مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، در همایش روز جهانی غذا اعلام کرد که ۵۲ درصد مردم میوه، ۶۰ درصد سبزی، ۷۳ درصد لبنیات و ۴۹ درصد گوشت به میزان کافی مصرف نمیکنند. این کمبودها همراه با چاقی و اضافه وزن که ۶۳.۱ درصد بزرگسالان و ۲۳.۸ درصد کودکان ۵ تا ۱۸ سال را درگیر کرده، از عوامل اصلی مرگومیر در کشور هستند. سالانه حدود ۴۲۰ هزار مرگ در ایران رخ میدهد که ۳۵ درصد آن منتسب به علل تغذیهای است.
دکتر اسمعیلزاده: "مرگهای منتسب به عدم دریافت امگا۳ نشان میدهد که نتوانستهایم فرهنگ مصرف ماهی در کشور را رواج دهیم."
دکتر کلانتری: "تعیین الگوی مصرف مواد غذایی و بررسی وضعیت ناامنی غذایی در دستور کار قرار دارد."
برای بهبود این وضعیت، بازنگری سبد غذایی مطلوب، توزیع مکملها در استانهای محروم و اجرای برنامههای غنیسازی مواد غذایی ضروری است.