قیمت مرغ باز هم بالاتر میپرد؟
آمارهای رسمی از افزایش ۵۰ درصدی قیمت گوشت مرغ نسبت به سال گذشته حکایت دارد. تولیدکنندگان به دلیل کمبود نهاده جوجهریزی را کاهش دادهاند و مرغها را زودتر به بازار عرضه میکنند که زنگ خطر بدتر شدن اوضاع را به صدا درآورده است.

بحران افزایش قیمت مرغ در ایران
آمارهای رسمی نشان میدهد که قیمت گوشت مرغ نسبت به سال گذشته ۵۰ درصد افزایش یافته است. تولیدکنندگان مرغ به دلیل کمبود نهادههای دامی مانند سویا و ذرت، جوجهریزی را کاهش دادهاند و ناگزیر مرغهای در حال پرورش را قبل از وزن گیری مناسب به بازار عرضه میکنند. این وضعیت زنگ خطر بدتر شدن اوضاع بازار را به ویژه در آستانه ماه مبارک رمضان و عید نوروز به صدا درآورده است.
- تأمین قطرهچکانی نهاده: پرویز فروغی، دبیر کانون مرغداران گوشتی کشور اشاره کرد که تأمین نهادهها به صورت قطرهچکانی انجام میشود و سویا مدتی است عرضه نمیشود.
- گرانی نهادههای دامی در بازار سیاه: حبیب اسداللهنژاد، مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی ایران هشدار داد که مرغداران مجبورند ذرت را ۳ برابر و سویا را بیش از ۲ برابر قیمت مصوب از بازار آزاد تهیه کنند.
- کاهش جوجهریزی: قیمت جوجه یکروزه از ۴۵ هزار تومان به ۱۰ تا ۱۵ هزار تومان کاهش یافته که نشاندهنده کاهش جوجهریزی است.
- تخلیه زودرس مرغها: به دلیل سختی تأمین نهاده، مرغها زودتر از موعد مقرر به بازار عرضه میشوند که میتواند ۱۵ تا ۲۰ درصد از تولید کشور را کاهش دهد.
- زیان مرغداران: برومند چهارآیین، از تولیدکنندگان مرغ اظهار کرد که قیمت مصوب مرغ با هزینههای تولید همخوانی ندارد و قیمت تمامشده مرغ گرم با درنظر گرفتن سود متعارف ۱۶۰ هزار و ۵۰۰ تومان است در حالی که قیمت مصوب ۱۳۵ هزار و ۷۰۰ تومان تعیین شده است.
پرویز فروغی: "تا زمانی که مسئولان درباره تأمین و عرضه نهادههای دامی شفافسازی نکنند، تولیدکنندگان هم نتوانند برای تولید درست برنامهریزی کنند." حبیب اسداللهنژاد: "تولید بهدلیل کمبود نهادهها بهویژه سویا بهشدت دچار چالش شده و مرغداران مجبورند ذرت را ۳ برابر و سویا را بیش از ۲ برابر قیمت مصوب از بازار آزاد تهیه کنند."
این بحران میتواند به کاهش قابل توجه تولید مرغ در کشور منجر شود و اگر تدبیری اندیشیده نشود، در انتهای دوره شاهد افت محسوس تولید خواهیم بود.



