تاثیر روغن ماهی بر خطر سرطان روده بزرگ و نقش ژن ALOX۱۵
تحقیقات جدید نشان میدهد که توانایی روغن ماهی در کاهش خطر سرطان روده بزرگ ممکن است به وجود ژن ALOX۱۵ بستگی داشته باشد. بدون این ژن، روغن ماهی حتی ممکن است خطر تومورها را افزایش دهد.

تاثیر روغن ماهی بر سرطان روده بزرگ و نقش حیاتی ژن ALOX۱۵
مطالعه جدید دانشگاه میشیگان و مرکز سرطان دانشگاه تگزاس نشان میدهد که مکملهای روغن ماهی ممکن است برای همه افراد به یک اندازه در پیشگیری از سرطان روده بزرگ مؤثر نباشند. این تحقیق مشخص کرد که ژن ۱۵-لیپوکسیژناز-۱ (ALOX۱۵) برای عملکرد اسیدهای چرب امگا ۳ موجود در روغن ماهی (EPA و DHA) ضروری است. بدون این ژن، روغن ماهی میتواند خطر تشکیل تومورهای روده بزرگ را افزایش دهد.
- موشهای فاقد ژن ALOX۱۵ با مصرف روغن ماهی تومورهای بیشتری تولید کردند
- اسید چرب EPA عملکرد بهتری نسبت به DHA در کاهش تومورها نشان داد
- آنزیم ALOX۱۵ برای تبدیل اسیدهای چرب به مولکولهای ضدالتهاب ضروری است
- التهاب مزمن یکی از عوامل اصلی ایجاد سرطان محسوب میشود
- محققان در حال توسعه داروهایی برای افزایش حضور ALOX۱۵ هستند
عماد شوریقی، محقق ارشد: «همه مکملهای روغن ماهی یکسان نیستند و باید پرسید آیا فرد آنزیمهای لازم برای متابولیزه کردن این محصولات را دارد»
تیم تحقیقاتی: «در حال کار بر روی داروهایی هستیم که حضور ALOX۱۵ را در سلولهای سرطانی افزایش میدهند» کارشناسان توصیه میکنند بیماران قبل از مصرف روغن ماهی با پزشک خود مشورت کنند، زیرا اثربخشی این مکملها به عوامل ژنتیکی فرد بستگی دارد.
