خواص درمانی سیاه دانه: کاهش کلسترول و پیشگیری از چاقی
تحقیقات نشان میدهند مصرف روزانه پودر سیاه دانه میتواند کلسترول بد را کاهش داده و از چاقی جلوگیری کند. این ماده حاوی ترکیبات ضدالتهابی و آنتیاکسیدانی است.

خواص شگفتانگیز سیاه دانه برای سلامتی
سیاه دانه یا Nigella sativa که به عنوان ادویه در غذاها استفاده میشود، حاوی ترکیبات فعالی است که برای قرنها در درمان بیماریهایی مانند آسم، فشار خون بالا، التهاب، سرفه و سردرد مورد استفاده قرار گرفته است. این گیاه که در جنوب آسیا، شمال آفریقا و مدیترانه میروید، به دلیل خواص آنتیاکسیدانی و ضدالتهابی خود شناخته شده است. مطالعهای از دانشگاه metropolitan اوساکا نشان میدهد که مصرف روزانه ۵ گرم پودر سیاه دانه به مدت هشت هفته میتواند سطح کلسترول بد (LDL) را به طور قابل توجهی کاهش داده و کلسترول خوب (HDL) را افزایش دهد.
- کاهش کلسترول بد و افزایش کلسترول خوب
- جلوگیری از تشکیل سلولهای چربی
- بهبود متابولیسم بدن
- کاهش التهاب مرتبط با بیماریهای مزمن
- کمک به کاهش وزن و شاخص توده بدنی
“این مطالعه به شدت نشان میدهد که دانههای سیاه دانه به عنوان یک ماده غذایی کاربردی برای پیشگیری از چاقی و بیماریهای مرتبط با سبک زندگی مفید هستند.” — آکیکو کوجیما-یوسا
“ترکیب بیواکتیو تیموکینون ممکن است مسؤول مسدود کردن تشکیل سلولهای چربی باشد.” — محققان
محققان امیدوارند با انجام آزمایشهای بالینی طولانیمدتتر، اثرات سیاه دانه بر مقاومت به انسولین در دیابت و نشانگرهای التهابی را بیشتر بررسی کنند.



