هشدار دانشمندان درباره اجاق گاز؛ افزایش ریسک آسم و سرطان ریه
مطالعه جدید دانشگاه استنفورد نشان میدهد اجاقهای گازسوز سهم قابلتوجهی در افزایش مواجهه افراد با دیاکسید نیتروژن دارند که میتواند باعث تشدید آسم و افزایش خطر سرطان ریه شود.

هشدار علمی درباره خطرات اجاق گاز خانگی
پژوهش جدید دانشگاه استنفورد که در نشریه PNAS Nexus منتشر شده، نشان میدهد اجاقهای گازسوز خانگی منبع مهمی برای انتشار دیاکسید نیتروژن - یک گاز سمی - در فضای داخلی خانهها هستند. این مطالعه هشدار میدهد که حدود یکچهارم از کل مواجهه بلندمدت افراد با این آلاینده خطرناک به استفاده از اجاق گاز مربوط میشود و در صورت استفاده مداوم، این رقم به بیش از نیمی از کل مواجهه افزایش مییابد.
- غلظت خطرناک: در زمان استفاده از اجاق گاز، غلظت دیاکسید نیتروژن از حد مجاز توصیهشده توسط سازمان جهانی بهداشت فراتر میرود
- اثرات سلامت: این گاز میتواند باعث تحریک مجاری تنفسی، تشدید آسم و افزایش خطر سرطان ریه و دیابت شود
- مطالعات قبلی: پژوهش دانشگاه پردو نشان داد اجاقهای گاز تا ۱۰۰ برابر بیشتر از اگزوز خودروها ذرات خطرناک تولید میکنند
- بنزن سرطانزا: این اجاقها همچنین بنزن آزاد میکنند که با سرطان خون ارتباط مستقیم دارد
- راهکارها: استفاده از اجاقهای برقی، تهویه مناسب هنگام آشپزی و وسایل برقی جایگزین
"جایگزینی اجاقهای گازی با نمونههای برقی میتواند به شکل قابلتوجهی آلودگی دیاکسید نیتروژن در فضای داخلی خانهها را کاهش دهد" - محققان دانشگاه استنفورد
این یافتهها بر اهمیت توجه به آلودگی هوای داخلی و لزوم اتخاذ سیاستهای بهداشتی مناسب تأکید میکنند.




