تأثیر بادامزمینی در کند کردن روند پیری
مصرف روزانه بادامزمینی با حفظ طول تلومرها روند پیری را کند میکند و خطر بیماریهای مرتبط با سن را کاهش میدهد.

تأثیر بادامزمینی بر کند کردن روند پیری
مطالعهای جدید نشان میدهد که مصرف روزانه بادامزمینی میتواند روند پیری سلولی را کند کرده و خطر ابتلا به بیماریهای مرتبط با سن مانند سرطان، دیابت نوع ۲ و مشکلات قلبی را کاهش دهد. این اثر به دلیل نقش بادامزمینی در حفظ طول تلومرها—کلاهکهای محافظ در انتهای کروموزومها—است که با افزایش سن کوتاه میشوند. پژوهشگران اسپانیایی در مطالعهای سهماهه دریافتند که مصرف بادامزمینی برشتهشده با پوست باعث افزایش قابلتوجه طول تلومرها میشود.
- بادامزمینی منبع غنی از آنتیاکسیدانها مانند ویتامین E و رزوراترول است که با کوتاهشدن تلومرها مقابله میکنند.
- برخلاف بادامزمینی، مصرف کره بادامزمینی نهتنها این اثر مثبت را ندارد بلکه در برخی موارد سرعت کوتاهشدن تلومرها را افزایش میدهد.
- مطالعه بر روی ۵۸ داوطلب نشان داد که تنها گروه مصرفکننده بادامزمینی بهبود در طول تلومرها را تجربه کردند.
پژوهشگران میگویند: “رژیم غذایی نقش کلیدی در حفظ طول تلومرها دارد و بادامزمینی میتواند یک انتخاب مؤثر باشد.”
نشریه Antioxidants گزارش کرد: “بادامزمینی توانایی خنثیسازی عوامل التهابی و استرس اکسیداتیو را دارد.”
این یافتهها اهمیت انتخاب مواد غذایی طبیعی بهجای فرآوریشده را در حفظ سلامت سلولی و بهتعویق انداختن پیری تأیید میکند.




