باور نادرست در مورد مصرف میوه خشک توسط افراد دیابتی
برخلاف تصور رایج، مصرف بیش از حد میوههای خشک مانند کشمش و توت میتواند قند خون افراد دیابتی را به طور قابل توجهی افزایش دهد. رعایت تعادل در مصرف منابع کربوهیدرات از جمله میوهها برای کنترل دیابت ضروری است.

باور نادرست درباره میوه خشک و دیابت
بر اساس گزارش دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، یکی از باورهای نادرست رایج در میان برخی افراد دیابتی این است که قند تنها در گروه قند و شکر وجود دارد و مصرف زیاد میوه، کشمش یا سایر میوههای خشک در طول روز مشکلی برای قند خون ایجاد نمیکند. این در حالی است که قند موجود در میوهها بهراحتی در بدن جذب شده و میتواند موجب افزایش قند خون شود.
- میوههای خشک اگرچه آب خود را از دست دادهاند، اما حاوی قند قابل توجهی هستند
- مصرف بیش از حد هر یک از منابع کربوهیدرات، حتی میوهها، میتواند منجر به افزایش قند خون شود
- افراد دیابتی معمولاً مجاز به مصرف ۲ تا ۴ واحد میوه در روز هستند
- تنها یک واحد از این میزان میتواند به میوههای خشک مانند کشمش اختصاص یابد
- ۲ قاشق غذاخوری کشمش معادل یک واحد میوه محسوب میشود و حدود ۱۵ گرم قند دارد
"قند موجود در میوهها بهراحتی در بدن جذب شده و میتواند موجب افزایش قند خون شود، بهویژه زمانی که فیبر میوه حذف شده و به صورت آبمیوه مصرف شود."
"زیادهروی در مصرف میوهها و میوههای خشک، برخلاف تصور رایج، میتواند باعث افزایش قند خون در افراد دیابتی شود."
رعایت تعادل و برنامهریزی غذایی برای حفظ سلامت افراد دیابتی ضروری است و کنترل میزان مصرف منابع کربوهیدرات شامل نان، غلات، میوهها، سبزیجات و لبنیات نقش اساسی در مدیریت قند خون ایفا میکند.



